enCAPsure sound enclosure

We streven ernaar verder te gaan dan de geluidsreductie van een standaard geluidsomkasting en kunnen aan elke specifieke eis voldoen.
Specificaties

Geluidsreductie

  • We streven naar een maximale reductie, maar omdat geen project hetzelfde is, zal de reductie daarom verschillen.

Sluitsysteem

  • Uniek gepatenteerd en nauwkeurig sluitsysteem

Paneel dikte

  • 22mm standaard, aluminium
  • 45mm standaard, aluminium/staal panelen en een metalen sluitmechanisme

Geluidsabsorptiematerialen

  • Uitstekende geluidsabsorberende eigenschappen
  • verbeterde geluidsreductie
  • hoogste brandwerendheid test classificatie inclusief EN 13501-1 B-s1,d0.
  • selectie variërend van ultralicht tot onbrandbaar

Toegang tot machine

  • Op maat gemaakt, van alle kanten mogelijk, er is geen frame.
enCAPsure sound enclosure

Op maat gemaakt

Omdat geen enkele machine of project hetzelfde is, streven we ernaar om verder te kijken dan de luchtgeluidreductie van standaard geluidsomkastingen en rekening te houden met alle specifieke eisen van onze klant. Of het nu gaat om reductie van gewicht- en of afmetingen, een ultrastille omkasting met de laatste technologieën of volledig onbrandbare constructies.

Onze engineering stopt niet bij de omkasting. We weten dat een slechte keuze van trilling dempers, starre ophangingen en dynamisch zwakke fundaties het effect van elke omkasting, hoe goed ook, grotendeels teniet kunnen doen.

Indien nodig kunnen we gebruik maken van onze 3D software om luchtgeluidniveaus te voorspellen en FEA om de generatorfundatie te analyseren op stijfheid en eigen frequenties.

When required we can use our 3D noise level prediction software to predict air-borne levels and FEA to analyse the generator foundaton on stiffness and natural frequencies.

Geluidsisolatiematerialen

De enCAPsure is voorzien van speciaal geselecteerde isolatiematerialen, die uitstekende kenmerken en een verhoogde algehele geluidsreductie bieden. Tegelijkertijd voldoen deze aan de strengste brandwerendheid testcriteria, waaronder EN 13501-1 B-s1, d0.

Indien wenselijk kunnen andere isolatiematerialen worden gekozen, variërend van ultralicht tot onbrandbaar, maar altijd met het oog gericht op het akoestiek, veiligheid en duurzaamheid.

Uniek sluitsysteem

Een belangrijk kenmerk van de enCAPsure is het uniek gepatenteerde sluitsysteem dat zorgt voor een nauwkeurige sluiting langs de omtrek van de panelen.

Presentatie

De 22 mm standaard enCAPsure panelen zijn getest in ons eigen testlaboratorium om de reductie van luchtgeluid te verfijnen. Echter wanneer deze standaardpanelen niet aan de eisen voldoen kunnen we specifieke panelen ontwerpen en tegen lage kosten een test uitvoeren.

3D scanapparatuur stelt ons in staat om geluidslekken te detecteren en te focussen op resonantie en prestatie van de panelen.

Frequency [Hz] 63 125 250 500 1000 2000 4000
Reduction [dB] 20.8 20.9 24.5 28.2 28.3 34.0 39.2

Het 22mm standaard paneel getest met 50mm isolatie

Een standaardpaneel van 45 mm met een volledig metalen frame en sluitmechanisme is verkrijgbaar voor projecten die om een andere aanpak vragen.

De algehele prestatie van onze omkasting is afhankelijk van veel variabelen zoals gewicht, afmetingen, paneeltype, ventilatie, luiken, kabeldoorvoeringen enz. Het is daarom onmogelijk om een exacte luchtgeluid reductie te geven zonder dat ten minste enkele variabelen bekend zijn. Indicatieve waarden kunnen worden gegeven na een eerste informatie gesprek.

Hieronder ziet u een voorbeeld van verbeteringen in het luchtgeluidniveau aan boord van een 25m aluminium jacht met een 32 kW generator.

Oplossingen op maat